Laatste Windmolenloop Urk 2016

Woensdag 31 augustus was de dag dat de allerlaatste Windmolenloop van 2016 werd gelopen. De Windmolenloop is een leuk lokaal hardloopevenement, dat vier keer per jaar georganiseerd wordt op Urk.

Als ik ook maar even in de gelegenheid ben, doe ik mee! Het maakt me daarbij niet uit of ik getraind heb of niet. Het is een gezellige graadmeter om te testen hoe het met mijn conditie gesteld is en meestal valt dit vies tegen.

Laatste Windmolenloop

windmolenloopWaar zijn mijn schoenen gebleven? Ik moet opschieten! Het was kwart voor zeven (de loop start om zeven uur) en nog niet klaar om weg te gaan. Op een of andere manier lukt het maar niet om op tijd richting de start te gaan. Snel op de fiets naar de windmolenloop. Gelukkig is het niet ver van huis en ben ik er met een paar minuten.

Bijna aangekomen moet ik even uitwijken en plaats maken voor de eerste startgroep die de halve loop van 4 km rennen. Ik zoek een plaats voor mijn fiets, haal mijn startnummer en voeg me bij de groep die klaar staan om te beginnen. Er wordt afgeteld en we beginnen te rennen.

De eerste 4 KM

Deze keer probeer ik rustig te starten. Al lopend vraag ik aan een aantal lopers wat hun streeftijd is. Zelf heb ik mijn horloge vergeten en hoop iemand te vinden die net onder de 42 minuten probeert te lopen. Ik hoor twee mannen praten dat ze voor 42 minuten gaan. Daar houd ik me aan vast is mijn gedachte.

De eerste vier km lukt dit prima, maar bij de schaapskooi aangekomen heeft de man met de hamer me te pakken. Ik moet iets inhouden en loop rustig de dijk over.

Rustig Naar de Finish

De laatste 4,5 km loop ik rustig uit. Mijn hartslag houdt ik laag en bij ieder stap worden mijn kuiten stijver. Helaas heb ik niet sneller dan 42 minuten gelopen. Om een PR te lopen zal ik dus iets meer moeten trainen. Volgend jaar proberen we het opnieuw 😉

Headerfoto: Bert de Vries
Foto in de tekst: Bert Ras

Related Posts

Leave a Reply