Iron Viking Run

Op zaterdag 21 mei heb ik deelgenomen aan de Iron Viking Run van Strong Viking. Het was de tweede keer dat ik deel nam en wist daarom wat me te wachten stond. Toen ik vorig jaar voor de eerste keer deelnam, kwam ik er achter dat het enorm belangrijk is om voldoende voedingspunten tijdens de run te hebben. Daar was ik deze keer op voorbereid.

Iron Viking Run Video

42 KM Lang Modderhappen

Twee en veertig kilometer hardlopen is niet niks en persoonlijk heb ik er best moeite mee. Zeker omdat ik slecht 1 keer per week een looptraining doe en deze nooit langer dan 6 km zijn. Het voordeel van een obstakel run is wel dat je vaak niet langer dan 1 km aan een stuk hoeft te lopen. Hierdoor kunnen de kuiten weer even tot rust komen voordat je weer verder gaat.

De Iron Viking Run van Strong Viking bestaat uit 4 rondjes met verschillende afstanden, namelijk 19, 13, 7 en 3 km. Na ieder ronde kom je weer langs de start en loop je de volgende ronde.

De Obstakels

Strong Viking is meerdere keren verkozen tot beste obstakel run van Nederland. Wanneer je deelneemt aan een editie, kun je rekenen op sterke en solide obstakels.

Geweldig hoe tijdens de Iron Viking Run gebruik is gemaakt van het evenementen terrein. De stenen muur die beklommen moet worden en met name de Arctic Area (beklimmen van de ski helling van Snow World) zijn geweldige obstakels om te nemen.

Obstakels als de Hamer Banger, waarbij met een grote houten hamer tegen een boomstam geslagen moet worden, laten je helemaal een Viking voelen. De obstakels zijn goed aangepast op het thema!

Voeding en de Iron Viking Run

Vorig jaar ben ik er achter gekomen dat voeding tijdens een lange run enorm belangrijk is. Genoeg eten en drinken is cruciaal om de run uit te lopen. Vorig jaar schoot de kram in mijn hamstrings en kosten het mij veel moeite het einde te halen.

Deze keer was ik er op voorbereid. Bij de start lag een tas met pannenkoeken, chocolade en cola op me te wachten. Mijn vriendin zat stond op verschillende punten langs de route met water en repen. Het heeft enorm geholpen! Ik heb geen top tijd gelopen en moest mijn best doen om op tijd binnen te komen, maar heb er enorm van genoten!

De Iron Viking Run is zeker voor herhaling vatbaar!

Beoordeling OCR Freak
  • Iron Viking Run | Strong Viking - 9/10
    9/10

Pluspunten

Super thema en leuke omgeving met prima afwisseling van water, modder en sneeuw.

Verbeterpunten
Na 42 km zou het heerlijk zijn als we warm konden douchen. Ook kon de bewegwijzering van het laatste rondje beter.

9/10

Related Posts

Leave a Reply