Mud Masters Biddinghuizen

De laatste zaterdag van september was het zover. Samen met mijn Nijmeegse Vierdaagse en Showband Urk “moat” Jan zouden we deelnemen aan Mud Masters Biddinghuizen. Voor Jan was het de allereerste keer dat hij een obstacle run zou lopen en hij was razend benieuwd.

Iets aan de Late Kant

We waren iets te laat van Urk vertrokken en moesten opschieten toen we van het parkeerterrein naar de start van Mud Masters liepen. Tot onze schrik moesten we een behoorlijk stuk lopen. Gelukkig waren er geen lange rijen bij de ticket loketten en konden we snel omkleden, onze tassen naar de garderobe brengen en direct naar het startvak voor de warming-up.

Video Mud Masters Biddinghuizen

De Start van Mud Masters Biddinghuizen

Na de warming-up gingen we van start. Een wijziging ten opzichte van vorige edities van Mud Masters is de muur (high wall) die 5 meter na de start stond. Wellicht voor een gelijkmatige verdeling van de deelnemers op het parcours. Goede keuze!

De verdeling van de obstakels over het parcours waren mooi over het parcours verdeeld. Er waren geen lange loop stukken en we werden goed bezig gehouden.

De Executioner

Een nieuw obstakel was de Executioner. We werden geacht plaats te nemen op een plateau die zich op +/- 4 meter boven het water bevind. Een vrijwilliger achter je drukt op een knop, waardoor het plateau plotseling onder je verdwijnt. Dit resulteert in een vrije val met een nat pak als gevolg. Fantastisch en verrassend obstakel.

AU, Dat Was Mijn Enkel

Helaas hebben we maar 12 kilometer kunnen hardlopen. Door een misstap op een graspol, verzwikte ik mijn enkel tijdens het hardlopen. De laatste kilometers hebben we wandelend afgelegd. Zelf heb ik hierdoor een aantal obstakels moeten overslaan, maar Jan is er vol overgave tegenaan gegaan.

De hoeveelheid modder viel wat tegen, maar desondanks hebben we enorm genoten van Mud Masters Biddinghuizen.

Beoordeling OCR Freak
  • Mud Masters Biddinghuizen - 8/10
    8/10

Pluspunten

Goede locatie en voldoende obstakels. Geweldig leuk was het nieuwe obstakel de Executioner.

Verbeterpunten

We moesten een behoorlijk eind lopen van het parkeerterrein naar de start. Daarnaast vond ik de hoeveelheid modder tegenvallen.

8/10

Related Posts

Leave a Reply