Nederlands Ruigste Trailevent

Zaterdag 2 april was het dan zover, de allereerste editie van Nederlands Ruigste! Een televisie programma waarin op zoek wordt gegaan naar de fitste man en de fitste vrouw van Nederland. Duizend deelnemers (waaronder ik) uit verschillende disciplines, moesten het tegen elkaar opnemen. Zelf kwam ik uit in de discipline obstacle running.

Nederlands Ruigste Video

Zaterdag vertrokken we in alle vroegte richting Flevonice in Biddinghuizen, waar Nederlands Ruigste zou plaatsvinden. Er zou ons een trailevent wachten, waarbij gerent en gezwommen diende te worden. De organisatie had vooraf weinig bekend gemaakt over de activiteiten. Omdat we wel eens trainen op het obstakel parcours van Flevonice, had ik het vermoeden dat dat wel een onderdeel van de dag zou zijn. Zeker weten wist ik het niet!

Aangekomen bij Flevonice werden we door een vriendelijke parkeerwacht naar de ingang gestuurd. We mochten dankzij de oude Seat (geleend van mijn zwager) parkeren op de VIP Parking van Seat. Dit scheelde een stukje lopen naar de ingang.

Eenmaal aangemeld moest ik nog een klein uurtje wachten voordat mijn startvak, de obstacle runners, aan de beurt waren. Het event was opgedeeld in 10 disciplines, in iedere discipline deden 100 mannen en vrouwen mee. Uiteindelijk gingen de snelste 5 mannen en de 5 snelste vrouwen door naar de finale om het tegen de andere disciplines op te nemen.

Het Nederlands Ruigste Trailevent

Het trailevent bestond uit 1,5 km hardlopen met een zandzak, gevolgd door het obstakel parcours van Flevonice. Het parcours was behoorlijk aangepast en zowel leuk als uitdagend. Iedere deelnemer kreeg een armbandje, welke werd afgeknipt wanneer een obstakel niet gehaald werd. Leuk om te zien dat de officials van het OCRA waren inschakelt om er op toe te zien of de obstakels gehaald zijn of niet.

Uiteindelijk ben ik mijn bandje verloren bij het technische obstakel (combinatie van touwklimmen en apenhang). Wel heb ik het obstakel parcours uitgelopen. Het was een leuk evenement en het is zeker aan te raden om een keer mee te doen.

Beoordeling OCR Freak
  • Nederlands Ruigste Trailevent - 8/10
    8/10

Pluspunten

Goed gebruik gemaakt van het thema. Veel obstakels, prima faciliteiten en gezellige locatie.

Verbeterpunten
De koude douche na afloop van het evenement.

8/10

Related Posts

Leave a Reply