Urban Challenge Meppel

Prachtig weer hadden we bij het lopen van de Urban Challenge in Meppel. De obstakel run van 8 km door de binnenstad van Meppel werd georganiseerd door dezelfde organisatie die ook de Trias Obstacle Run organiseerde, waar we vorig jaar aan deelnamen. Niet geheel zonder verwachtingen vertrokken we daarom naar Meppel.

Ontvangst

Een aantal dagen voor de run hebben we keurig een mail ontvangen met de starttijden en locatie van de run. Voor deelnemers die van buiten Meppel komen is het misschien handig om een volgende keer een adres te vermelden, maar “Cafe de Tapperij” was als snel gevonden. Er was kleedruimte beschikbaar en de tassen konden worden achtergelaten. Top!

Warming-Up

15 minuten voor de start deden we een gezamelijke warming-up. De instructeurs waren goed te verstaan en alle spiergroepen kwamen aan de beurt. Niet te lang, niet te kort. Super!

Slider

De slider (een soort glijbaan) is een super leuk obstakel. Je glijd van een schans af het water in. Bij het obstakel werd duidelijk uitgelegd in welke houding er naar benden gegleden diende te worden. Desondanks hebben we gezien dat meerder lopers met hun hoofd op de baan klapten. Wellicht is hier bij volgende edities iets aan te doen.

Niveau Obstakels

De obstakels waren relatief makkelijk te overwinnen. Je hoeft dus niet 6 keer in de week te trainen om aan deze run mee te kunnen doen.

Veiligheid

Het leuke aan een Urban Challenge is dat je door de stad aan het lopen bent. Er waren veel verkeersregelaars ingezet om het verkeer en de lopers in goede banen te leiden. Desondanks bevonden we ons zo nu en dan tussen het verkeer, klein verbeterpuntje. Geweldig vonden we het dat we een openstaande brug tegenkwamen.

Verzorging

Geweldig, we hebben nog nooit zoveel waterposten bij een obstakel run meegemaakt als bij de Urban Challenge Meppel. 5 sterren!

Video Review Urban Challenge

Pluspunten
  • Urban Challenge Meppel - 7,5/10
    7,5/10

Summary

Enorm leuke run in het centrum van Meppel, waarbij het Urban thema goed is verwerkt in de run. Ook zijn we vol lof over het aantal waterposten.

Verbeterpunten
Wellicht dat de bewegwijzering iets verbeterd kan worden en het verkeer vermeden kan worden.

7,5/10

Related Posts

Leave a Reply