Reebok Spartan Race Schoenen Review

Toen ik vorig jaar voor het eerst deelnam aan een obstacle marathon, wilde ik goed voorbereid aan de start verschijnen. Natuurlijk ben ik meer gaan trainen en schafte ik de nodige kleding aan. Schoenen konden hierbij niet uitblijven en niet veel later had ik de Reebok Spartan Race Schoenen in huis. De schoen zou geschikt zijn voor ieder terrein, optimale grip bieden en ideaal zijn om te gebruiken tijdens obstacle runs.

Hoe ik het uiterste uit de Reebok Spartan Race Schoenen Haalde!

reebok-spartan-race-schoenen-review

De schoenen heb ik uitsluitend gebruikt tijdens het lopen van obstacle runs (op een of twee trainingen na). Hier een aantal statistieken op een rijtje:

Totaal Gelopen Obstacle Runs 12 runs
Totaal Gelopen Kilometers 281 km
Gemiddelde Kosten Schoenen per Run (Aanschaf waarde € 129,95) € 10,83
Kosten Schoenen per KM € 0,46

Uiteindelijk heb ik 3 marathons, 1 ultra (65 km) en 8 andere obstacle runs op de schoenen gelopen. De schoenen zitten goed! Het zijn lichtgewicht schoenen en ik heb er met veel plezier op gelopen.

De Reebok Spartan Race schoenen hebben goed grip op gras, modder en zand. Minder geschikt zijn ze om op verharde ondergronden te lopen. Nat asfalt of klinkers zijn zeker af te raden. Het beklimmen van houten obstakels vergt zo nu en dan de nodige voorzichtigheid, dit omdat de schoenen (vooral wanneer ze nat zijn geworden) kunnen gaan glijden.

Conclusie

reebok-spartan-race-schoenen-review

Inmiddels zijn de schoenen afgeschreven. Beide schoenen hebben her en der gaten, waardoor er tijdens de obstacle runs modder, zand en takjes in de schoenen gaan zitten. Dit loopt niet prettig! De schoenen zijn geschikt voor het lopen van obstacle runs. Persoonlijk heb ik er veel plezier aan beleefd en vond ik het prettig om op lichte schoenen te lopen.

In het water, modder en door de bossen zijn de Reebok Spartan Race schoenen uitermate geschikt. Voor urban runs en fun runs waarbij veel op verharde ondergrond gelopen wordt, zijn ze minder geschikt.

Related Posts

Leave a Reply