Spinning en chinese rijstvelden!

Inmiddels zijn we al 7 dagen onderweg en moet er nog veel gebeuren. Samen met een collega heb ik afgesproken om iedere maandagavond 40 minuten aan spinning te doen. Het is een intensieve manier van binnen fietsen op een speciale hometrainer. Zweten, dat doe je er van. Niet normaal!

Heel veel water

Het is wellicht handig om te beginnen bij het begin. Nadat we besloten hadden deel te nemen aan de Ultra Viking run van Strong Viking, heb ik een aantal dagen nodig gehad om het op me in te laten werken. Anderen zullen dit wellicht “verwerken” noemen. Direct beginnen met trainen zat er dus nog niet in en ik heb de eerste vrije zaterdag maar gebruikt om iets te doen aan de wateroverlast op mijn moestuin.

ultra vikingNa een hevige regenbui staan elke keer al mijn groenten onder water. Zo zijn de bonenoogst, deel van de uienoogst en de preioogst hiervan finaal de dupe geweest. Vol goede moed heb ik een schep gepakt en ben ik tussen de bedden geulen gaan graven. Een behoorlijke workout kan ik je vertellen.

Als snel werd er door een buurman ge-grapt: “Ga je rijst verbouwen?”. De geulen stonden vol met water en er was een situatie ontstaan, die we alleen kennen van idyllische foto’s van Chinese rijstbedden. De rijstplanten weliswaar vervangen door onkruid, maar je begrijpt mijn punt.

Binnen fietsen voor beginners

ultra vikingDe maandag erop stond de eerste Spinning workout op de planning. We hebben een tweetal speciale hometrainers op de kop getikt via marktplaats voor twee en drie tientjes en vol goede moed van start gegaan. Marco de instructeur van de video lijkt nergens last van te hebben, maar ik was na 10 minuten drijfnat. Het zweet gutste van mijn lijf.

Of het komt door de intensiviteit van de training of door de drie maanden lui zweet die ik heb opgebouwd. Dat weet ik niet. Maar pittig, dat is het wel.

De eerste stap is in ieder geval gezet, de kop eraf en het luie zweet eruit. Tot volgende week!

Related Posts

Leave a Reply